2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

nebetelpu savyje

Kartais net nesupranti, kai diena pralekia.. joje tiek daug įvykių, kad net nespėji sureaguoti, o jau veja kitas. Tarsi arklių lenktynės... Bėgi ir leki.. Grįžau sustojau ir nežinau, kas šiandien didžiausią įspūdį paliko?
****
Puiki paskaita ir puikus dėstytojas. Žemiškai paaiškinta iš kur atsiranda "maišai" ant pilvo :) Dažnai galima girdėti, kad senus jaunimas nurašo. Taip buvo ir šiandien, bet aš likau sužavėta, kaip žmogus atsidavęs darbui ir kiek deda pastangų, neaiškina, kad mes žiopliai, o klausia: "Ar tikrai supratai?" - sveikatos SENULIUK!
****
Jei kažkas skaitė iš Jūsų pirmuosius įrašus...
Pas gydytoją kabinete. Jis klausinėja, kas man negerai ir tt. Vienas iš klausimų (kaip ir pridera gydytojui, kuris nuosekliai viską daro): "kokius esi vartojusi vaistus?" - išvardinu. Jis numoja ranka, užversdamas kortelę,  sako: "Viskas aišku. Tau čia nuo depresijos". Bet aš nesergu depresija ir niekad to nebuvo, tai ne tie simptomai. Ir kodėl gydytojai netiki, kad žmogus turintis vieną sutrikimą, negali sirgti kita liga? Ilgai teko aiškinti, kad tai ne psichiatriniai dalykai. Keisčiausia, kad keletą vizitų, kol ji manęs nepaklausė, nieko net neįtarė.

Kreipimasis į medikus ir būsimus gydytojus. Matykite žmogų. Žmogus serga ne viena liga. Psichikos sutrikimas - tai ne bilietas negydyti žmogaus. Žmogus buvęs pas psichiatrą, tai supratęs, kad jis turi problemų ir ją besitvarkantis.
****
Aktyviai vyko akcijos skatinančios tamsiu paros metu nešioti atšvaitus. Nešioju jau keli metai ir be akcijos. Visad jausdavausi saugi, kad mane mato. Deja.... Jei vairuotojas lekia tamsiu keliu neįsižiebęs šviesų - Tu esi nematomas.
Spėjau pasitraukti...
****
Ne taip jau ir seniai rašiau įrašą apie patyčias. Teko galimybė išklausyti paskaitą šia tema. Išvada pateikta šiame kelių minučių filmuke. Pagalvokime, kas mes ir kaip mes elgiamės?
****
Šiandien ta diena, kai galiu šį tą pakeisti. Pakeisti, tai kas vyko praeityje. Pradėti iš naujo. Kurti save. Ir niekam nepriklausyti.
Po šios žinios šokau džiaugsmo šokį. Ačiū G.L. - dėdei su plačiu parašu.
****
Ir tai tik viena diena... bet man ji dar tikrai nesibaigė.

Saldžių sapnų

3 komentarai:

  1. Dėl greito dienų pralėkimo - tai ką padarysi dabar, toks jau greitas mūsų gyvenimas šiandieninis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tavo žodžiai tokie gilūs ir verčiantys susimąstyti! :) O kad žinotum, kokią daugybę panašumų atradau su manosiomis mintimis :)
    Dėkui, kad prie manęs prisijungei..

    Be to - esi šaunuolė! Matau, kad esi jautri, galbūt nusivylusi, bet nepaisant to - be galo stipri:) Nepasiduok ir tęsk !

    AtsakytiPanaikinti
  3. ačiū Edita. nors pasijutau liaupsinama ir sunku patikėti Tavaisiais žodžiais :)

    AtsakytiPanaikinti