2010 m. gegužės 30 d., sekmadienis

Kaip teisingai daryti sprendimus?

Kiekvienas žmogus gyvenime tam tikrais etapais susiduria su sprendimais, kurie lems jo tolimesnį gyvenimą. Baigus mokyklą pasirinkti studijas ir profesiją. Sutikus žmogų, suprasti ar tai tikrai jis, ar tikrai nori su juo praleisti gyvenimą. Apsispręsti, kada galėsi turėti vaikų ir juos auginti. Tai tikriausiai dažniausi sprendimai, bet tikrai ne vieninteliai.

Bet kaip juos priimti teisingai? Manau, kad čia didelio mokslo nėra. Tik vienas vienintelis dalykas: atvirumas su savimi ir įsiklausimas savęs.

Dar viena auksinė taisyklė: Tavo sprendimas gali būti keičiamas, jei Tau to reikia. Tuomet Tau atrodė taip, o dabar kitaip. Tačiau čia yra rizika suklysti ir per greitai daryti sprendimus.

Mano sprendimas įtakoja aplinkinių gyvenimą.

Linkiu spręsti iš lėto, atsargiai ir atvirai sau.

4 komentarai:

  1. Labai teisingai pasakyta ;)
    Tačiau manau sutiksi, kad pernelyg lėtai daryti sprendimus lygiai taip pat žalinga, kaip ir skubotai..

    AtsakytiPanaikinti
  2. žiūrint apie kokius sprendimus kalbame.. Jei esi vairuoji, o priešais po ratais kažkas iššoka, tai sprendi tą pačią akimirką. Bet juk čia kalbame apie pačius reikšmingiausius gyvenimo sprendimus... Nors tikriausiai jei lauksi metų metus, tai ne kas gausis...

    Tačiau, kas man yra greitai - kitam sraigės žingsniu... Labai viskas reliatyvu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš asmeniškai visada graužiausi dėl to, kad per lėtai priimu tuos pačius reikšmingiausius gyvenimo sprendimus..
    Kad per daug viską atidėlioju, per daug laukiu, sulėtintai į viską reaguoju.. Vis - paskui paskui. Žiūrėk, jau ir metų krūvelė susirinko, o aš vis dvejoju...
    :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei priėjai sprendimą, kuris nesuderinamas su gyvybe - pradėk viską svarstyti iš naujo! o geriausia - išdrįsk paprašyti pagalbos darant sprendimus.

    AtsakytiPanaikinti