2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Žinau, kur slypi gyvenimo prasmė!

Sunkiomis akimirkomis, kai susvyruoja motyvacija bet kam, pradedi, žmogau, galvoti apie gyvenimo prasmę, o kartais ir tik tada jos ieškai. Kokia ji gali būti? - vaikai, šeima, artimieji, tikslų siekimas, kilnūs poelgiai, pagalba kitiems, prasminga veikla... Tikriausiai Jūs daugiau jos privardintumėte...

Bet... Ar tikrai taip? - Jei gydytojas sužino, kad jo pacientas neatranda gyvenimo prasmės, stengiasi padėti pokalbiu. Bet turbūt nededa tam daug pastangų, o tiesiog "patiekia" jam gyvenimo prasmės receptą. Taigi, koks jis?

Mažas, baltas, apskritimo formos, pakramčius turi kartumo skonį. Ir nuo tos akimirkos kas rytą prasideda "gyvenimo prasmės" vartojimas. Kaip supratote, pasak medikų, gyvenimo prasmė pradingsta nuo mediatorių pusiausvyros sutrikimo. Trumpai tariant, kai "pareina biochemija".

Bet o kam žmogui atkurti dirbtinai tą gyvenimo prasmę? - ar tai nesigauna panašu į tą variantą, kai guli žmogus ant patalo ir lyg jau ruošiasi mirti, bet jam vis pumpuoja vaistus, plaka ne širdelę, o kardiostimuliatorius, kvėpuoja dirbtinės ventiliacijos aparatas. Žmogus gyvas... bet ar tai gyvenimas?

Ar gyvenimo prasmė tikrai slypi tabletėje?


5 komentarai:

  1. Žmogus turi sielą, kurios gyvybinė energija išlieka kūną maitinant tabletėmis. Gyvenimo prasmė - sielos tobulėjimas. Aukščiausia prasmė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. tai jei žmogus nemato prasmės gyventi, reikia jį girdyti tabletėmis, kol ją atras?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Krida... tik dabar supratau, kas Tu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kas ieško, tas randa. O geriausia vaistinė - širdies gilumoje.

    AtsakytiPanaikinti
  5. man rodos, vaistinė - tai Draugo (iš didžiosios raidės) ranka ant peties... Kaip ten bebūtų, bet mes jau labai socialios būtybės.

    AtsakytiPanaikinti